a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Adria leće: moj “one stop (online) shop” za sve vezano za oči i vid

S negdje 10 godina, mama je primijetila da stalno škiljim dok čitam. Obzirom da sam najmlađa od 3 sestre, a prve dvije su već nosile naočale, odmah sam bila naručena kod oftalmologa i otkrivena mi je mala minus dioptrija. Kako to biva, s godinama i pubertetom, dioptrija je rasla (sigurno nije pomoglo to što sam često odbijala nositi naočale), i tako se lagano ustabilila na -3.75. U trećem srednje naočale su mi dozlogrdile (jer je moj “angsty teen brain” bio uvjeren da mi ružno stoje), i tada sam otkrila svijet leća za vid.
Isprobala sam i tvrde i polutvrde, ali moje osjetljive oči nikako nisu mogle podnijeti taj osjećaj, pa sam se ubrzo prebacila na meke. No čak mi ni meke nisu pasale i morale sam isprobati par dok nisam našla neke na koje mi se oko uspjelo naviknuti. Kako u to vrijeme nije baš bio velik izbor, leće su se mogle kupiti samo u nekim ljekarnama, i da su bile poprilično skupe, ovo nije baš uvijek bio najjednostavniji “sport” i nije baš bilo lako isprobavati razne vrste i brendove.

Kako je prošlo par godina, živjela sam sama, studirala, radila…shvatila sam da je studentski budžet zeznuta stvar i gledala sam gdje mogu srezati nepotrebne troškove. U tom sam trenutku skoro odustala od svojih mjesečnih mekih leća, ali onda sam, preko sestre, saznala za adrialece.hr.
Iako su tada imali manji izbor nego sada, i dalje je izbor bio veći nego u većini ljekarni, a cijene su bile toliko povoljnije (za iste brendove), da nisam dvoumila ni sekunde. Točno se sjećam da je prva narudžba koju sam napravila bila za TopVue meke leće i da mi je stigla na vrata u roku par dana. Bila sam toliko oduševljena da sam svima trubila o web stranici gdje možeš brzo i jednostavno naručiti kvalitetne leće, za odličnu cijenu, i da ne moraš čekati tjednima da ti stigne! Da sam tada znala da ću za 6 godina pisati recenziju o njima na svom blogu, teško da bih povjerovala, ali realno, kad si nekom brendu (pogotovo u današnje vrijeme) toliko dugo vjerna, nije teško o njima pričati s istim entuzijazmom, čak i nakon 6 godina!

Adrialece.hr su stalno širili svoj repertoar, i kao osoba koja je nekoć davno jako voljela maskiranje i cosplay (znam, znam, neki su ovo već znali, a nekima će biti šok), ubrzo sam ja (a i moje društvo) počela kupovati leće u boji s njihovog weba. Na početku su to bile bez dioptrije, ali realno, ako mogu biti Catwoman na balu pod maskama, s pravim mačjim očima, sve se istrpi. Ali nisam se dugo morala “mučiti”, jer su ubrzo došle i dioptrijske, a ja sam mogla uživati u tom znanju da će mi cjelokupni kostim biti autentičniji i još više kul.

Kako sam vjerno naručivala svaka tri mjeseca, svako toliko poslali bi mi poklon zahvale, što je nešto što zapravo jako cijenim, jer sam upravo tako otkrila meni najbolju tekućinu za leće, kao i kapi za oči, istog brenda “Gelone”, koje i dan danas koristim. A prije nekih 4 godine na poklon sam prilikom jedne adrialeće akcije dobila kutijicu za leće s ogledalom, koju evo i dalje koristim jer je “hands down” jedna od najkorisnijih stvari ako kroz dan dugo nosiš leće i često si u “movingu”. U kutiji s ogledalcem nalazi se kutijica za same leće i s aplikatorom, ako tome dodate malu bočicu s tekućinom, ovo zna biti spas, meni osobno najčešće ako sam dugo na nekom porodu (što mi je posao) ili za vrijeme putovanja.

Iako sam apsolutno vjerna lećama i preferiram ih nad naočalama (pogotovo otkako kupujem AirOptix Aqua, koje sam otkrila u trudnoći, kada mi je dioptrija narasla na -4.5), prije par mjeseci krenula sam osjećati veći umor, i poželjela sam odmoriti oči, međutim, nisam imala naočale. Znajući koliko je skupo kupovati nove okvire i stakla, otišla sam na adrialeće i vidjela brend Crullé, koji je imao prekrasne okvire, a cijene u koje je bilo teško povjerovati. Obzirom da su mi naočale trebale samo povremeno, za odmaranje očiju i one dane kad mi se baš ne stavljaju leće, odlučila sam da ne mogu previše fulati i naručila sam okvir koji me podsjećao na one koje je Taylor Swift imala u svom spotu “You Belong With Me”…mislim što da vam kažem, TayTay je ikona.


Uz dioptrijske naočale tada sam si naručila obične sunčane, jer kako nažalost to kod mene često biva, prošlogodišnje sam izgubila negdje. Ali tako je očito trebalo biti, jer su nove Crullé stalno kod mene.

Kao šećer “na kraju” (navodnici su tu jer realno, radi se o zadnjoj narudžbi do sada, a svi znamo da me uskoro čeka nova za 3 mjeseca), uz svoje standardne leće, odlučila sam iznenaditi muža s novim sunčanim, jer se stalno žalio kako mu trebaju, a obzirom da sam bila jako zadovoljna svojima, pogotovo za omjer cijene i kvalitete, krenula sam tražiti neke koje bi mu se svidjele. Kada odjednom, adrialeće imaju novi proizvod. Smartglasses. Da, pametne naočale. Dioptrijske i sunčane! Po čemu su pametne možda se pitate? Mislim, možda se ne pitate ali ja se bome jesam. Crullé smartglasses su naočale (u ovom slučaju sunčane), koje se spoje na mobitel, i koje imaju ugrađene zvučnike i mikrofon. Mogu primati komande, možete se preko naočala javiti na poziv (kliknete logo sa strane!), slušati glazbu…i to sve nekim čudom na način gdje je zvuk odličan, a drugi ljudi ne slušaju vaše razgovore. Kako? Iskreno ne znam, ne kužim se baš u tehnologiju. Ali kužim se u svog muža, koji kao programer koji OBOŽAVA sve gadgete, odlijepi na ovakve stvari. Pa sam mu tako uzela smartglasses sunčane koje su mi najljepše izgledale (i odlično mu stoje, izgleda kao biker), a on je bio sretan kao malo dijete, i evo nosi ih čak i bezobzira na to što nemamo baš puno sunčanih dana u zadnje vrijeme (iako se nadam da će nam brzo ljeto pa da če imati legitimniji razlog da ih nosi)!

Ispod vam ostavljam popis svojih najdražih adrialeće.hr proizvoda koje sam vam spominjala u tekstu, s iskrenom preporukom dugogodišnjeg korištenja i zadovoljstva, za ovaj najpraktičniji “one stop (online) shop” za sve vezano za vaše oči i vid.

Proizvodi koje mi koristimo na jednom mjestu:

AirOptix Aqua meke leće

Kutijica s ogledalcem

Gelone tekućina za leće

Gelone kapi za oči

Dioptrijske naočale (Crullé TR1726 C1)

Sunčane naočale (Crullé A18007 C4)

Crullé smartglasses sunčane naočale

S ljubavlju,

*Ovaj blogpost sponzoriran je od strane adrialeće.hr*