a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Afirmacijske kartice; Svjesna i opuštena trudnoća

“Mi smo ono što mislimo”. To je ideja koja postoji otkako smo kao ljudi osvijestili svoje razmišljanja i ubrzo utvrdili kako nam upravo ona utječu na svakodnevicu. Promjenom načina razmišljanja si doslovno možemo promijeniti život na bolje, no to nije proces koji se događa preko noći, niti je neki prekidač kojeg jednostavno okrenemo, već je proces koji iziskuje vremena. Pozitivne afirmacije su alat koji nam omogućuju upravo to. Da na jedan konkretan i postepen način mijenjamo našu perspektivu u jednu pozitivniju, opušteniju i samopouzdaniju. Riječi podrške, ljubavi i sigurnosti koje nas podsjećaju na našu snagu i potiču da svojim mislima pozitivno utječemo na naš život.

Pozitivan stav i perspektiva su posebno bitni i korisni u periodu trudnoće, kada smo posebno ranjive ali i posebno snažne! Tu nam se često svakakve emocije i misli vrte po glavi i zna biti zahtjevno biti prisutna, svjesna i zaista uživati u trenutku, te je iz te potrebe, i nastao ovaj projekt.

Kroz trudnoću borila sam se s osjećajima tjeskobe i straha, i uvidjela sam da se teško povezujem s bebom i da ne osjećam prisutnom u svojoj trudnoći. Osjetila sam veliku želju da to promijenim i istraživala sam razne tehnike i isprobala razne savjete koji su drugima pomogli s takvom problematikom. Iako su mi neke stvari kao što su prenatal yoga, vježbe disanja i čitanje puno pomogli, taj jedan preokret u mojoj glavi i emocijama nije se dogodio dok nisam otkrila pozitivne afirmacije i sama ih krenula koristiti svakodnevno. Meni su osobno bili izvor velike promjene i ostale su dio moje svakodnevice i dugo nakon trudnoće.

Kroz svoj rad zadnjih godina kao doula punog spektra, često sam se susrela s predivnim trudnicama koje su imale istu problematiku kao i ja, te sam im preporučila pozitivne afirmacije, ali sam i često baš bila doula ženama koje su već imale pripremljene svoje. Kroz to iskustvo krenula sam skupljati najsnažnije afirmacije s kojima žene najviše rezoniraju i razmišljala o tome kako mi je žao što kod nas nemamo mogućnost kupiti prekrasne setove takvih kartica, iako je to u svijetu poprilično pristupačno. Tu se rodila ideja da zapravo stvorim svoje i ponudim ženama na našim prostorima ovaj jedan jednostavan, topao i snažan alat.

Afirmacije nam iz dana u dan daju dašak pozitive a mogu nam i pomoći da strahove, kao i osjećaj nesigurnosti, pretvorimo u mir i uzbuđenje. Kartice su osmišljene kako bi trudnicama pružala osjećaj opuštenosti, svjesnosti i podrške kako bi uljepšalo dane stvaranja i nošenja novog života. Svaka kutijica sadrži 28 dvostranih, dvojezičnih kartica (hrvatski i engleski), s afirmacijama posebno kuriranih za trudnice kroz moje osobno iskustvo trudnoće a i višegodišnji rad kao doula. Svaka kartica obogaćena je  predivnim i jedinstvenim ilustracijama Ane Tevšić Nauković koja je kroz paletu toplih boja naglasila prirodnu ljepotu linija, trudnoće kao i čudesnu šarolikost različitih žena. Obzirom da su kartice dvostrane/dvojezične, svaka kartica ima s jedne strane ilustraciju a s druge jednopotezni obris ilustracije kako bi još više doprinijeli čaroliji, bogatstvu i kohezivnosti karata. Uz kratke upute za korištenje, kartice dolaze u laganoj a čvrstoj kutijici, a cijeli špil je prilagođene veličine za lakše nošenje, bilo na kavu, na pregled, u rodilište, ili samo za ubaciti jednu od kartica u novčanik ili nataknuti na ogledalo. Kartice se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što trudnici najviše odgovara. Može se svaki dan prolaziti cijeli snop kartica, ili pak svakodnevno birati jednu nasumičnu kartu čija će te poruka pratiti kroz dan. Također se mogu iskoristiti kao dio motivacijskog kutka, ili ih se može nataknuti na neko vidno mjesto kao što je hladnjak. Ovo je također jedan predivan poklon za buduće mame, i bez obzira na način na koje odluče upotrijebiti ove kartice, one su tu da donesu mir, izmame osmijeh i podignu pozitivnu energiju.  

Za kupovinu kartica trenutno su otvorene prednarudžbe na web shopu jer je broj paketa je ograničen!

S ljubavlju,