a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Afirmacijske kartice: Svjestan i opušten porod

Početkom ove godine javila mi se želja da osmislim svoj prvi fizički proizvod, i to takav koji bi nastao iz osobnog iskustva trudnoće, kao i mog rada kao doule. 

Tako se rodila ideja o pozitivnim afirmacijskim karticama za trudnoću, koje su osmišljene kako bi trudnicama pružale osjećaj mira, pozitivne energije, samopouzdanja i prisutnosti kroz to prekrasno, ali često zahtjevno razdoblje. 

Premisa iza afirmacijskih kartica jest „Ono smo što mislimo“, a zaista imamo sve više istraživanja i radova koji potvrđuju da pozitivne misli utječu na našu svakodnevicu, kao i na cjelokupno zdravlje. 

Nakon predivne suradnje s ilustratoricom Anom Tevšić Nauković te čak dvije rasprodane zalihe kartica pod nazivom Svjesna i opuštena trudnoća, odlučile smo se na sljedeći korak.

Pozitivne afirmacije kao priprema za porod, kao i tijekom poroda, već se dugo upotrebljavaju kako bi majku osnažile u jednom opuštenom, mirnom i samopouzdanom okruženju koje je iznimno bitno za sam porod i prije njega.

Znamo da je za pokretanje poroda, održavanje trudova te lakši izgon i bolje iskustvo potrebno da mama luči dovoljne razine oksitocina. Oksitocin je jedan prekrasan hormon koji se često i naziva hormonom ljubavi i maženja. Osim što pokreće trudove i sam porod (te ga i održava), pomaže u nošenju s trudovima i cjelokupnim iskustvom, pa se zato i ponekad zove i hormonom poroda. Ovaj divni i bitni hormon lučimo kada se osjećamo sigurno, opušteno, voljeno i toplo. Kada se mazimo s bližnjima, kada pijemo topli čaj uz opuštajuću glazbu i kad god osjećamo onaj warm and fuzzy osjećaj koji nam je svima poznat. 

To zapravo znači da nam je na tjelesnoj, emocionalnoj i duševnoj razini zaista u porodu potrebno da se osjećamo mirno, sigurno u sebe i povezano s vlastitim tijelom, sve to da bismo mogli uroniti u taj osjećaj i dopustiti oksitocinu da nas preplavi. Povjerenje u svoje tijelo i u svoju bebu, u svoju snagu te sam čin poroda, kao i vizualizacije koje opuštaju i pomažu nam da se povežemo sa svojim tijelom i podražajima koje doživljava, iznimno su bitni. Dio su prakse i alata koji se koriste u pripremama za porod već stoljećima (ako ne i tisućljećima),a temelji su i popularne pripreme za porod koju se naziva „hypnobirthing“.

Želeći to dovesti na jednu novu razinu, s praktičnim alatom koji ne samo da je jednostavan za korištenje, nego i estetski topao i pun podrške, u ponovnoj suradnji s Anom stvorila sam novi set afirmacijskih kartica Svjestan i opušten porod.

Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon osobnog, predivnog iskustva poroda u kojem su pozitivne afirmacije igrale važnu ulogu te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim rodiljama. Svaka od ovih 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što ženi najviše odgovara. Može ih koristiti kao pripremu za porod ili pak tijekom samog poroda kao motivaciju i inspiraciju kroz taj predivni proces. Zbog svog pomno prilagođenog oblika i veličine, može ih ponijeti sa sobom u rodilište i/ili njima ukrasiti svoj motivacijski kutak kod kuće. Kartice su tople, s posebno odabranom paletom boja te jednostavnim, prirodnim i apstraktnim ilustracijama koje potiču vizualizaciju i osobno poimanje poroda. Ovaj set afirmacijskih kartica za porod osmišljen je tako da se može koristiti samostalno, ali i u kombinaciji sa setom afirmacijskih kartica za trudnoću jer su posebno osmišljene i izrađene tako da se ne preklapaju, ali da su i dalje, što vizualno, što sadržajno, povezane i setovi se međusobno nadopunjuju.

Kako god odlučili upotrijebiti ove kartice, uzimate li ih za sebe ili kao poklon budućoj mami, nadam se da će svakome tko ih koristi donijeti mir, olakšati porod, izmamiti osmijeh i podići pozitivnu energiju.

Za kupovinu kartica trenutno su otvorene prednarudžbe na web shopu jer je broj paketa ograničen!

S ljubavlju,

Una