a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Afirmacijske kartice: Svjestan i opušten postpartum

Postpartum, tako nježno i osjetljivo razdoblje. Vrijeme kada smo najranjivije, a svakodnevno u sebi otkrivamo snagu koju nismo mogle ni zamisliti prije nego što smo postale mame. Razdoblje postpartuma prepuno je trenutaka koji ostaju s nama zauvijek, od mirisnih glavica, mekanih prstića, topline sitih trbuščića, do sati provedenih upijajući sve te nježne, unikatne i čarobne crte lica malih čuda koja smo donijele na svijet. No postpartum nije uvijek jednostavan i često se nađemo u zahtjevnim situacijama, nailazimo na prepreke i imamo dane kada se osjećamo pogubljeno, usamljeno i nedovoljno dobro.

Nakon dvaju setova afirmacijskih kartica, za trudnoću i za porod, koji su pušteni u prodaju tijekom 2021., vrijeme je da se priča zaokruži. U 2022. godinu krenula sam s rođenjem svog drugog sina i u periodu babinja taman su mi stigle nove afirmacijske kartice za svjestan i opušten postpartum,na kojem sam radila već jako dugo. U svom babinju uživala sam svakodnevno u afirmacijskim karticama, znam da ću još dugo i baš sam zato sretna što kartice napokon izlaze u prodaju!

Ovakav tip kartica s afirmacijama namijenjen trudnicama i majkama prvi je proizvod ovog tipa na našem tržištu, a treći set afirmacijskih kartica upotpunjuje i zaokružuje cijelu priču s kojom sam krenula sredinom prošle godine. Kao majka i velika zaljubljenica u moć pozitivnih afirmacija, kroz svoj rad kao porođajna i postpartum doula te porođajna edukatorica, savjetnica za dojenje i nutricionistička savjetnica, iskreno smatram kako je razdoblje postpartuma ono u kojem ovakve afirmacije imaju najbitniju ulogu i mogu služiti kao iznimno snažan alat u danima koji su za žene jednako predivni koliko su zahtjevni. 

Ove kartice su mi možda i najdraže do sada. Možda je to zato što u svom poslu nekako najbliže srcu držim period postpartuma, možda je to zato što su kartice taman bile gotove u vrijeme kada sam ja prolazila kroz vlastiti postpartum. U ovom su mi periodu značile iznimno puno, možda zato što u njima vidim mogućnost da se zaista sve mame, neovisno o tome kada su rodile, pronađu. Osobno ih koristim tako da svaki dan prelistam špil i izvučem točno onu karticu za koju osjetim da mi je taj dan potrebna. Jedva čekam da i žene diljem regije iskuse koliko jedna naizgled mala stvar može uljepšati i olakšati dan.

Iako razdoblje postpartuma najčešće definiramo kao prvih šest tjedana nakon poroda, ono zapravo traje puno dulje, a neki bi rekli i zauvijek. Zato ove snažne i pomno birane afirmacije uparene s predivnim ilustracijama Ane Tevšić Nauković doista mogu biti nešto što majkama daje dozu svjesnosti, prisutnosti i pozitivne energije puno dulje od prvih par mjeseci nakon poroda.

“Ova suradnja, kao i sve prijašnje s Unom, puna je ljubavi i predanosti majčinstvu te sam zaista presretna što sam dio njezine priče. Set kartica za postpartum mi je osobno najdraži jer iz vlastitog iskustva znam da najviše najveću podršku trebaš u periodu nakon poroda. Odjednom se nađeš u toj novoj ulozi, koja je najljepša i najzahtjevnija ikad, a preispituješ svaku svoju odluku. Mislim da je posebno važno baš ponuditi pomoć baš u tom periodu te se nadam da će ih majke pronaći, između ostalog, i u Uninim predivnim afirmacijskim karticama. ” -podijelila je ilustratorica Ana Tevšič Nauković.

Ovaj set afirmacijskih kartica rađen je s ljubavlju nakon mog osobnog iskustva prvog postpartuma te kroz nekoliko godina predanog rada s predivnim novim mamama (i njihovim bebama). Svaka od ovih 28 kartica pomno je osmišljena, što kroz same snažne riječi afirmacije, a što kroz jedinstvene, tople i čarobne ilustracije koje ih obogaćuju. Sve su kartice dvostrane i dvojezične te se mogu koristiti na nekoliko načina, ovisno o tome što mami najviše odgovara. Može se prolaziti kroz sve kartice svaki dan, ili uzeti po jednu karticu kada mama osjeti da joj treba poticaj. Mogu se nositi posvuda i/ili njima ukrasiti motivacijski kutak kod kuće. 

Kako god odlučila upotrijebiti ove kartice, nadam se da će ti donijeti toplinu i podršku, izmamiti osmijeh te podići pozitivnu energiju. Bilo da si trenutno u sedmom nebu od sreće ili prolaziš kroz jedan od „onih dana“, na ovim karticama pronaći ćeš toplu riječ, podršku i snagu da uroniš u ovo razdoblje svjesno, prisutno i samopouzdano.

Kartice se mogu naručiti (zajedno s drugim korisnim proizvodima) preko UnaBridged webshopa ili preko HoćuKnjigu webshopa, kao i u HoćuKnjigu knjižarama diljem Hrvatske, počevši od nedjelje 27.03.2022 pa do isteka zaliha!

S ljubavlju,

Una