a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

BBQ cvjetača iz pećnice

Ovaj recept je brz i jako ukusan, a odličan je i kao grickalica, fingerfood, prilog a i kao glavno jelo uz osvježavajuću salatu.
Recept (kao i svaki moj) je poprilično odokativan ali sam se potrudila jednostavno ga objasniti da vam iz prve ispadne super.
Stavite pečnicu da se zagrije na 200 stupnjeva.
Uzmite cvjetaču (karfiol) i odvojite na sitnije “cvjetove”, možete to napraviti nožem ali je jednostavno i rukom samo “počupati”.
U zdjelu staviti jednak omjer brašna i vode.

Ja sam koristila pirovo brašno i za veliku cvjetaču mi je bilo dovoljno jedan lončić brašna i jedan lončić vode.

U tu smjesu dodajte još i začine po želji. Ja sam stavila češnjak, začinsku sol i kajenski papar.
Komadiće cvjetače ubacite u zdjelu sa smjesom, pazite da je svaki komadić dobro prekriven i onda naslažite cvjetaču na bak papir i stavite u pećnicu na 20 minuta.
Dok se to peče, u novu zdjelicu stavite BBQ umaka (to može biti kupovni ili vas domaći (mogu vam uskoro natipkati i recept za homemade BBQ sauce).
Nakon 20 minuta izvadite cvjetaču (trebali bi imati žuto/zlatni sloj tijesta oko sebe), i svaki komadić uvaljajte u umak pa vratite na bak papir i u pečmicu na još 10-15 minuta.
Izvadite ih i prebacite u zdjelicu/tanjur.
Odlično paše staviti na vrh narezan svježi peršin, celer ili sjemenke sezama.

Za jednu malo vise kids friendly verziju, izbacite kajenski papir iz smjese, a za umak zamijeniti BBQ s mješavinom maslinovog ulja, koncentrata rajčice i prehrambenog kvasca (ako su djeca starija od godinu dana može i malo meda, ako su djeca starija od godinu dana).

I to je to, u slast!

S ljubavlju,

Post a Comment