a
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor.

Pozitivne Porođajne Priče

Kroz svoju trudnoću, rad i razgovore sa ženama shvatila sam koliko nam u društvu fale pozitivne priče o porodu. Nažalost je zbog mnogobrojnih faktora postalo normalno porod gledati kao iznimno negativno iskustvo koje samo treba “preživjeti” a zapravo je porod jedno tako bitno iskustvo u životu majke, djeteta i obitelji. Odlučila sam pozvati svoje čitateljice da s nama podijele svoje pozitivne priče s poroda, kako bismo na jednom mjesto okupile što raznolikije i što pozitivnije priče pravih žena s našeg govornog područja.
Na ovaj način mijenjamo ploču oko poroda, potičemo jedne druge na promjenu percepcije i stvaramo pozitivnu zajednicu punu podrške.
Vašu porođajnu priču možete podijeliti s nama tako ju pošaljete na mail una@una-bridged.com s naslovom “Pozitivna Porođajna Priča”. U mailu samo naglasite ako želite da priča ide s vašim imenom i prezimenom, inicijalima ili potpuno anonimno. Što se slika tiče možete mi poslati svoje (mogu biti s poroda ali i nakon, postpartum, obiteljske…) ili možete poslati bez slike pa ću ja staviti prikladnu stock fotografiju. Priče mogu biti porodi u rodilištu, kućni porodi, porodi iz inozemstva (mislim da je bitno da čujemo i takva iskustva), fiziološki porodi bez intervencija, porodi pod analgetikom/intervencijama i carski rezovi. Poroda postoji u raznim oblicima i tu nema prostora za ispravan ili neispravan način. Svako iskustvo poroda je valjano i dok god je cjelokupno iskustvo pozitivno, priča može biti podijeljena na ovoj platformi.
Ako imate svoju platformu ili već negdje obavljenu svoju priču, možete mi ju poslati, kao i link na objavu, pa ću ja u prvoj rečenici staviti tagg i poveznicu na originalan tekst (ili dodati ako naknadno objavite na svojoj platformi).
Sve priče moći će te pronaći na mom blogu pod “Doulaštvo” u potkategoriji “Pozitivne Porođajne Priče”.
Ovim putem bih se htjela zahvaliti svakoj ženi koja je podijelila svoju priču, to je tako moćna i bitna stvar koja će, vjerujem, pomoći ogromnom broju žena!

S ljubavlju,

Post a Comment